Zijn infraroodpanelen veilig te gebruiken in slaapkamers of andere woonruimtes?

Zijn infraroodpanelen veilig te gebruiken

Veel mensen zijn op zoek naar een groener verwarmingsalternatief. Infraroodpanelen zijn een uitstekende manier om te besparen op de energierekening en tegelijkertijd het milieu te helpen. In tegenstelling tot gasgestookte ketelsystemen of traditionele radiatoren hebben infraroodpaneelverwarmers geen bewegende delen en gebruiken ze 100% schone elektriciteit om uw huis te verwarmen. Dat betekent dat er veel minder onderhoud nodig is en dat u geen jaarlijkse onderhoudsbeurten hoeft te organiseren. Ook voor uw huis is infrarood een zeer veilige vorm van warmte. Dit komt omdat de uitgezonden golven geen ‘vlampunt’ hebben en dus niets kunnen ontsteken waarmee ze in contact komen.

De panelen zelf zijn gemaakt van aluminium, een zeer veilig en duurzaam materiaal dat bovendien recyclebaar is. Het aluminium oppervlak wordt door het paneel verwarmd en zendt zowel nabije als verre infraroodgolven uit. Hierdoor zorgen de panelen voor een zeer gelijkmatige, comfortabele verwarming die goed is voor uw gezondheid en het milieu.

infrarood paneel

Er zijn veel verschillende ontwerpen beschikbaar voor infrarood wandpanelen, zodat u gemakkelijk een stijl kunt vinden die bij uw interieur past en bij bestaand meubilair past. Ze kunnen aan de muur worden gemonteerd of in een verlaagd plafond worden geïnstalleerd. De panelen worden geleverd met een plug-and-play-systeem en kunnen op een gewone 13amp-aansluiting worden aangesloten, net zoals een fotolijstje of tv dat zou doen.

Zijn infraroodpanelen veilig te gebruiken in slaapkamers of andere woonruimtes?

Voor degenen die een meer op maat gemaakte installatie willen, kunnen ze ook door een professionele, door NICEIC gekwalificeerde elektricien op de printplaat van uw woning worden aangesloten. Deze optie wordt aanbevolen voor degenen die een badkamer hebben die is uitgerust met de panelen of van plan zijn deze in een verzonken ruimte in het plafond te installeren. In dit geval is een paneel met ‘badkamerclassificatie’ een betere keuze, omdat deze een IP44-classificatie hebben en in badkamerruimtes kunnen worden gebruikt.

Wanneer ze aan de muur worden gemonteerd, kunnen infraroodpanelen worden gebruikt als een effectieve vervanging voor traditionele radiatoren in elke kamer van uw huis. Ze zijn echter vooral geschikt voor slaapkamers of andere woonruimtes, omdat ze een comfortabele, gelijkmatig verdeelde warmte bieden die goed is voor uw gezondheid en welzijn.

Ze kunnen ook worden gebruikt om de verwarming van uw huis te ‘zoneren’, wat kan helpen bij de energie-efficiëntie. Dit is een geweldige oplossing voor mensen met grote huizen, of voor mensen met een bijzonder tochtige of slecht geïsoleerde ruimte die extra verwarming nodig heeft.

Omdat ze de objecten in een kamer verwarmen in plaats van de lucht, is er ook veel minder stofcirculatie. Dit maakt ze een fantastisch alternatief voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen. De constante, consistente hitte helpt ook om de groei van schimmels te vertragen, wat in vochtige ruimtes een echt probleem kan zijn.

Infraroodpanelen kunnen aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd, hoewel plafondmontage over het algemeen de voorkeur verdient voor een volledig ongehinderde verspreiding van de warmte. Voor beide opties is het essentieel dat de panelen zich in een duidelijke zichtlijn bevinden en niet worden afgedekt door meubels of andere voorwerpen. Degenen die wandpanelen hebben, zullen worden voorzien van schroeven, pluggen en een boorsjabloon om de installatie voor elke liefhebber van woningverbetering heel eenvoudig te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *